Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов: Август дава последна възможност за имунизация на тези, които не са преболедували Ковид Настоящият месец август дава последна възможност за имунизация на тези, които не са преболедували Ковид, тъй като заболеваемостта се увеличава, а през септември се очаква четвърта вълна на вирусната инфекция, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.
"Предимство за ваксинираните е посочено в последната заповед на министъра на здравеопазването, според която от лицата със завършен ваксинационен курс не се изисква носене на защитна маска на работното място. Има избор на ваксини и в Медицинския център, и при общопрактикуващите лекари", каза кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов.
От началото на имунизационния процес до 2-ри август в Медицински център 1 са направени общо 3 515 ваксини, а 3 000 души са напълно имунизирани, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков. Освен ритмично продължаващите на място в Медицинския център ваксинации, медици извършват имунизации и във ВМЗ, „Боннер“ и „Ем Джей Дериз“ – по предварителни заявки и изготвени списъци с желаещи.
Общопрактикуващите лекари в Карлово са поставили над 4 000 дози ваксини от четирите вида от 11 февруари до момента. През последните две седмици се повишава интересът към имунизации и при общопрактикуващите лекари, съобщи д-р Стоянка Делевска от Общинския кризисен щаб. Според нея този факт се дължи както на повишаващата се заболеваемост, така и на прогнозата за предстояща четвърта вълна до месец.