За стриктно спазване на противоепидемичните мерки и за носене на защитни средства на открито, призоваха кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и временната комисия за Ковид обстановката в Общината.


Повод за апела им е усложняващата се ситуация в района. Според актуалната обстановка за периода 1-9 март, представена от управителя на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД – д-р Христо Пелев, само за първите 9 дни на настоящия месец през Ковид отделението, леглата от 35 вече са увеличени на 40. Преминали са 65 пациенти, а през Ковид кабинета – 118 души. Тези данни са съпоставими с данните за целия месец януари и за целия февруари 2021 година, уточни д-р Пелев.

Той алармира, че навлизаме в тежка ситуация. Нарастват случаите на болни от Ковид млади пациенти, при които не са се проявили типичните симптоми на вируса. Увеличава се и броят на хората, които се нуждаят от кислородотерапия, каза още управителят на болницата.

В Медицинския център до края на настоящата седмица ще бъдат направени 302 планови имунизации, осигурени са ваксини и за реимунизация, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.

Кметът на Карлово поиска ежедневна информация от двамата управители на здравни заведения и от д-р Стоянка Делевска, в качеството й на представител на общопрактикуващите лекари, за да може да се съдейства за бързото разрешаване на възникнал проблем, свързан с усложняващата се обстановка.