Карловката Христина Караколева е новата балканска шампионка в категория бикини фитнес за жени и девойки

Българският национален отбор бе предствен от 30 състезатели в различните категории, които спечелиха десетки отличия. Всички те с общи усилия изведоха България до второто място в класацията по медали.

Карловката Христина Караколева взе участие в две категории – бикини фитнес за девойки до 23 години и за жени. Състезанието беше изключително оспорвано и премина в конкуренцията на състезателки от няколко балкански държави. При своето първо излизане на сцена Христина извоюва и двете златни отличия и изправи пълна зала на крака, за да чуе българския химн.

Спечелването на двете категории позволи на Христина да се бори и за абсолютните титли на девойки и жени, където сили премериха шампионките от различните височини, които се надпреварваха за про карта.

„Преди 7 месеца си поставихме за цел да стъпим на българска сцена и да се представим достойно. Вчера надминахме нашите очаквания. Хриси се бори с шампионките от различните височини за двете абсолютни титли. Беше изключително оспорвано и въпреки че не успяхме да вземем победата, смело може да кажем - шансът за про карта беше огромен, а за един дебютант няма по-голямо признание", каза за KarlovoPress личният треньор на балканската шампионка Димитър Николов.


Едва на 21-година Христина вече си поставя високи цели. Тя планира участие на няколко силни международни турнири, както и европейско първенство по бодибилдинг и фитнес, което ще се проведе в Санта Сузана между 5-ти и 9-ти май.