Художници от цялата страна откриват изложба в помощ на 7 годишно дете от Карлово Художници от цялата страна откриват утре от 12.00 часа в Художествената галерия в Карлово благотворителна изложба в помощ на 7-годишно дете от града, което преди няколко месеца е било диагностицирано с тежко онкологично заболяване. В момента момчето е на скъпо лечение, след проведена операция. За да продължи да се лекува обаче са необходими средства, а семейството му не разполага с достатъчно. Момчето е ученик в СУ "Васил Левски".
Инициативата да бъде организирана благотворителната изложба под мотото "Изкуство за благородна кауза" е на детска учителка, която е колежка с майката на момчето.
"Вярвам че има много добри хора, които ще откликнат и ще помогнат. Всеки един от художниците е готов да дари по една или две картини от колекциите си, за да може Алпер да оздравее", каза за KarlovoPress.com организаторът на изложбата Мария Маркова.
Изложбата ще остане в Художествената галерия до 7-ми декември.
Екипът на KarlovoPress.com също вярва, че доброто е заразно и жителите от района отново ще подкрепят благотворителна кауза в името на Дете!