Гръмна "Арсенал" Казанлък Възникнал е взрив в завод „Арсенал“, след което е последвал пожар. До момента има информация за двама загинали работници. Работата по случая продължава.
Във военния комплекс са влезли пожарна, полиция и линейка, както и екипи на Регионалната дирекция на ПБЗН, уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Стара Загора.
По последна информация не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3 са причина за инцидента, възникнал тази сутрин около 10,30 часа на територията на „Арсенал“-Казанлък, съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев, пише zakazanlak.bg.
При възникналото запалване са загинали двама мъже, участващи в непосредствената настройка на оборудването. Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагичния инцидент.
Към момента няма конкретни данни, предизвикали нещастието. Своевременно са напуснали сградата останалите работещи там, няма други пострадали, нито разрушения.
Към момента не може да се предостави повече информация, компетентните органи извършват разследване, уточняват от управата на фирмата.