Граждани на Карлово недоволстват от поставените нови контейнери за отпадъци

Граждани на Карлово недоволстват срещу решението на общинската управа да бъдат поставени контейнери тип "Бобър", които са 1,1 куб.м. Те алармираха вече няколко пъти в редакцията на KarlovoPress.com, социалните мрежи и Община Карлово.

"Разбиха се тротоари, за да се направят джобове, в които да се поставят новите контейнери. Тези съдове за смет създават изключително неудобство, носят се миризми под спалните, където нощуваме и на стълбището в дома ни. Само на 200 метра под нас има поставен още един контейнер", обясни наш читател, който живее на ул. Юмрукчал" в града.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки и информация, че вероятно това е недоразумение и едва ли този, който е решил, че мястото на контейнера е тук, би се чувствал добре на постоянно затворени прозорци.

"И без това на тази улица се диша трудно", са посочили недоволните граждани.

От Община Карлово преди няколко дни публикуваха в официалния сайт уведомление, в което пише, че от първи юли се преустановява използването на индивидуални кофи за битови отпадъци, тъй като са закупени новите тип "Бобър" с цел оптимизиране на работата.

"Оптимизирането включва и подмяна амортизирани контейнери, увеличаване честота на обслужване, актуализиране на маршрутите за събиране и транспортиране на отпадъците", се посочва в уведомлението. След 1-ви юли обслужването на старите съдове ще бъде преустановено.