Линията Карлово-Дъбене-Войнягово се обслужва от фирма "Хебрус бус" Пловдив. Донка Минчева е изпратила писмо до областния управител Дани Каназирева, зам.-кмета на община Карлово Антон Минев и до управителя на фирмата. В него тя е посочила, че автобусите не спазват часовия график, често закъсняват, шофьорът трудно борави с касовия апарат, таксуването на пътниците продължава около 10 минути, което още повече увеличава закъснението. Това според нея създава проблем с навременното пристигане до Карлово, връзки с други населени места и закъснения за работа.

"Сутрин, в 07.05 часа, това е единственият автобус, с който работещите могат да стигнат до работното си място. На 13 и 14 август автобус в 7.05 часа, нямаше, на 12- и в 17.30 часа, шофьорът обявил този факт и посъветвал пътниците да си намерят транспорт. Автобусът, с който се осъществява транспорта сутрин и вечер е малък, не побира пътниците и има правостоящи / в условия на извънредни мерки !!/. Като допълнение на мерките, шофьорът е и без маска. Същият, при недоволство от пътниците, заявява, че не може да управлява голям /50 местен/ автобус, затова трябва да се примирим. И още, че това е единствената фирма - превозвач, така че нямаме избор и негодуванието е безпредметно.

Странностите на сутрешното пътуване не свършват, с влизането в Карлово от околовръстното шосе- запад, автобусът моментално се трансформира в градски, по линията 4-ката, и обикаля града, което кара пътниците по маршрута да търсят алтернативни начини за придвижване, да не споменаваме отново мерките за сигурност и социална дистанция, в претоварения автобус.
Е, ако на Вас ви се струва нормално в 21 век, редовни пътници и данъкоплатци, да пътуват в тези условия, молим за писмено потвърждение. И как да не се замислим дали няма нещо вярно в непотвърдена информация, но разпространявана от шофьора, че договорът с транспортната фирма е сключен с условие „когато има автобус, тогава ще се изпълнява линията“?!", е посочила Минчева още в писмото до институциите.

Тя се надява да получи компетентна намеса, за да може това транспортно недоразумение по нейните думи, да бъде променено и пътниците по направлението да пътуват нормално.

От Община Карлово казаха за KarlovoPress.com, че са запознати в детайли с проблема и той е възникнал, тъй като транспортната фирма не е разполагала в посочените дни с достатъчно шофьори. От общината напомниха, че проблемите с обществения превоз са възникнали след като много от работещите и учениците в района вече използват специализиран превоз.
"Линиите станаха нерентабилни. Няма желаещи превозвачи", посочиха от общината.
От фирма "Хебрус бус" обявиха, че търсят да назначат шофьори.