Голяма акция на полицията:11 водачи останаха без книжки , съставени са 150 акта за неспазване на знак СТОП

Акция за контрол над водачите на МПС по спазване на пътен знак Б2- „Спри! Пропусни движещите се на път с предимство!“, бе проведена в рамките на 6 часа от служители на ОД на МВР Пловдив. Проверени са били 999 МПС и 1163 лица.


Констатираните нарушения по ЗДвП и Кодекса на застраховането са 858 броя, а 4 са бързите производства за установени криминални престъпления. Двама са шофиралите с алкохолна концентрация, като при проверка на 37 водач, е установено, че той е неправоспособен, а дрегерът е отчел концентрация от 3,32 промила, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.


Двама са били шофьорите, седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества- амфетамин и бензодиазепин. Съставени са били 205 акта и 231 глоби по фиш. 150 от актовете са за неспазване на знак „Стоп“. Трима от водачите са били неправоспособни, а 5 ма са използвали мобилен телефон докато шофират.

11 са отнетите шофьорски книжки. За неизползване на обезопасителен колан са съставени 50 акта, а при 18 от проверените автомобили са констатирани различни неизправности, за които е взето административно отношение. Четирима са водачите, които са преминали на червен светофар. Наложена е санкция и на водач, отнел предимство на пешеходец, а без застраховка Гражданска отговорност са били три от проверените МПС.

За неправилно движение по пътното платно на водачи на МПС са били съставени 32 глоби по фиш, 64 -ма от водачите са били с нередовни пътни документи, а 135 са другите нарушения по Закона за движение по пътищата.Само за 6 часа на територията на областта посредством експлоатираните технически средства и системи са били заснети 378 нарушения на скоростните режими.