Веселина Ганчева е от Карлово, но от години живее и работи в София. Тя не работи определеното и работно време от 8 до 16 часа. На работа е и през нощта и в почивните дни. Работи, за да попълва липсата на персонал.

Тя е не само главна сестра, а е една от активно протестиращите повече от година, активно кращящите, за промени. Всички сме я виждали не един път, всички сме чували не един път изказванията й по националните телевизии.

Тя десетки пъти е казвала, че без промени сегашната ситуация е неизбежна. Не един път е алармирала, че сме на дъното. Наскоро пак показа, че липсват предпазни средства.

Показа, въпреки че е главна сестра и, че ще работи в помощ на колегите си. Колко главни сестри ще го направят, колко ще облекат скафандрите и ще влезнат при съмнителни или доказани случай на корона вирус да работят без да са длъжни.???


Тя е една от тези, които бяха критикувани и оплювани заради позицията си, позиция да защити съсловието на медицинските сестри. Сега някой ще я критикува ли, ще я оплюват ли, че вместо да си стои в кабинета и спазва работното си време на чиновник, е навлякла скафандъра и се бори с коронавируса.

Бори се може би за тези, които гледаха безучастно шествията по Софийските улици, за тези, които не подкрепиха сестринското съсловие. Тази медицинска сестра е разпознаваема с позицията си на един истински Българин, на една истинска главна сестра.


НЕКА БОГ Я ПАЗИ НЕЯ И ВСИЧКИ ДОСТОЙНИ КОЛЕГИ.!!!