ГЕРБ издига кандидати за местна власт в Сопот, Хисаря и Карлово Започват номинационните събрания на ГЕРБ в Подбалкана за местните избори. Първото събрание ще се проведе утре в Сопот. За следващата седмица са насрочени събранията на най-голямата управляваща партия в Хисаря и Карлово.
Сред спряганите кандидатури за кмет на община Сопот са Георги Григоров - общински съветник, дългогодишен директор на клон на ДЗИ Карлово, кандидат за кмет през 2015-та година и Веселин Личев- един от най-дългогодишните кметове на Сопот, след като общината бе възстановена като самостоятелна административна единица.
Бившият кмет на Хисаря инж. Пенка Ганева е сред обсъжданите кандидатури за кмет на общината, която може да получи номинация по време на събранието на ГЕРБ, на 6-ти август в курортния град.
За община Карлово се коментира в публичното пространство, че ще бъдат издигнати две или три кандидатури. KarlovoPress.com научи, че членове на ГЕРБ Карлово може да дадат своята подкрепа като издигнат номинация и за сегашния кмет на община Карлово Емил Кабаиванов. Междувременно Кабаиванов днес коментира в медиите, че след събранието на ГЕРБ в Карлово, което предстои на 8-ми август, ще се запознае с решението дали ще го подкрепят или ще издигнат своя кандидатура. По думите на Кабаиванов тогава ще стане ясен формата, под който СДС и ГЕРБ ще участват на местните избори.
" Но при всички случаи ние ще си партнираме, защото за мен партии и хора, които са идейно близки, организации, които са членове на едно европейско семейства, като ЕНП, които са заедно в местното управление, имат опита и желанието да продължат да работят, трябва да бъдат заедно и в следващия мандат. Конкретната формула ще стане ясна, след като колегите проведат своето събрание. Ние сме в ежедневни разговори, обменяме мисли, идеи как да намерим най-добрата форма, за да имаме мнозинство в Общинския съвет, да постигнем най-добър резултат за кмет на общината и да имаме повече кметове на кметства в Община Карлово", каза Емил Кабаиванов.
По време на номинационните събрания трябва да бъдат издигнати кандидати за населени места и общински съветници. След направените номинации на кандидатите за местна власт в трите общини предстои тяхното обсъждане в новата етична комисия на ГЕРБ. Утвърждаването на окончателните кандидати за местна власт ще се извърши след взетите решения от изпълнителната комисия и лидера на партията.