Наложените мерки не дават необходимия резултат. Днес на централни места в София животът като че ли продължаваше без каквито и да е смущения. Може би е добре, че нашата нацията има кураж, но не бива в никакъв случай да бъдем лекомислени. Това посочи генерал д-р Венцислав Мутафчийски.

Затова шефът на Националния оперативен щаб обяви, че ще поиска залагане на извънредни най-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Те ще включват затваряне на всички търговски обекти без хранителните магазини и аптеки.

„Стоя с цялата отговорност. Отново предлагаме да приложим възможно най-твърдите мерки. Не бива да се посяга върху това, без което не можем - магазини за хранителни стоки и аптеки. Моля не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще покаже, че изобщо не сте разбрали за какво става въпрос“, посочи шефът на щаба и ВМА.
Той посочи и причините за решението си, което нарече тежко - 30% увеличение на броя на заболелите за 1 ден. В България вече има 41 потвърдени случая на коронавирус и 2 смъртни случая.

В същото време цял ден пред аптеките в Карлово и Сопот имаше опашки. За да няма струпване, вътре бяха допускани по двама души. Маски и дезинфектанти вече няма в аптечната мрежа. Цените на маските за многократна употреба скочиха до 5.50.лева. Сред най-търсените продукти бяха и витамините за подсилване на имунната система.
Пропускателен режим имаше и в най-голямата хранителна верига в Карлово. Общественият ред там следяха полицаи и жандармерия.

Според анкетата, която пуснахме на сайта Karlovopress.com голяма част от хората се притесняват, както от вируса, така и от икономическата криза, която води след себе си.