Епидемичната обстановка в община Карлово се усложнява От 1 до 16 март през Ковид отделението в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД са преминали 90 пациенти. Заетите легла са 44 от общо 47.Това бе съобщено на заседание на Временната комисия за ковид обстановката в Община Карлово.

Управителят на болницата д-р Христо Пелев подчерта, че ситуацията се усложнява и, че е наложително въвеждането на още ограничения и стриктно спазване на всички съществуващи противоепидемични мерки.

В Медицински център 1 от началото на имунизационната кампания до момента са ваксинирани над 400 души. Продължават плановите имунизации и реимунизации, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.
Според общопрактикуващия лекар д-р Стоянка Делевска и д-р Юнаков има случаи, при които пациенти с направена първа ваксина проявяват симптоми на Ковид и дават положителни PCR тестове. В такива ситуации не бива в никакъв случай да се прибягва до самолечение или съобразяване с мнения, разпространени в социалните мрежи, предупредиха медиците. Те допълниха, че сред техните пациенти няма случаи на заболели от Ковид след реимунизация.

Председателят на Временната комисия Доньо Тодоров пое ангажимент, заедно с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов да съдействат чрез Националната здравноосигурителна каса за разрешаване на финансовите проблеми, свързани с лимитите и клиничните пътеки в двете здравни заведения.