"Благодаря на всеки гражданин за търпението и доверието, което получих през последните четири години. Това ми дава кураж отново да потърся доверието на хората. Общината не се управлява под строй, а с мисъл, стратегическо мислене и с вслушване в хората. Винаги съм се стремял да запазя човешкия си облик. Имаме работа, която трябва да свършим и през следващите четири години", каза на среща с медиите досегашният кмет на Карлово Емил Кабаиванов. Той посочи, че има подготвени проекти за всяко населено място в общината, предстои да бъдат санирани още жилищни блокове, разширяване на видеонаблюдението в населените места, подобряване на чистотата, засилване на функциите на общинските структури, разкриване на полицейски приемни в Розино и Баня.
"В следващия мандат ще продължа да се боря за откриването на полицейски участък в Розино и за разкриване на хирургичното отделение в карловската болница", посочи Кабаиванов и подчерта, че от резерва на МБАЛ "Д-р Киро Попов" предстои да бъдат увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите.
Емил Кабаиванов е първият регистриран кандидат кмет на община Карлово от коалиция СДС /ГЕРБ/. Общинският градоначалник коментира, че има още подкрепата на ДБГ, Да,България, Атака, НФСБ, Воля и Български демократически форум. Със самостоятелни кандидатски листи за общински съветници на предстоящите избори ще участват МК "Обединени за нашата община", ГЕРБ и НФСБ.