ДПС няма да издига кандидат за кмет на община Карлово. Партията вече е регистрирала 7 кандидати за общински съветници и трима кандидати за кметове в Розино, Христо Даново и Соколица, съобщи за KarlovoPress.com единият от местните лидери на ДПС в Карлово Джемил Караали. Той ще бъде и водач на листата.
"Националното ръководство взе решение да не издига кандидат кмет за община Карлово. Не желаем да се нагнетява напрежение и затова няма да подкрепим на първи тур никой от кандидатите за кмет на общината. Нашата подкрепа евентуално ще обявим за втория тур на местните избори. Всички кандидати са равностойни", посочи Джемил Караали.
До момента в ОИК Карлово са се регистрирали 6 кандидати за кметове на общината - Емил Кабаиванов от МК ПП СДС /ГЕРБ/, Димитър Шивиков от ВМРО-БНД, Манол Манолов от "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, Кеазим Козарев от ДОСТ, Виолета Иванова от ПП ЕВРОРОМА и Въльо Вълев от НДПС /Национално Движение за права и свободи/.
Днес е крайният срок за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници в общинските избирателни комисии. Предизборната кампания се открива официално на 27-ми септември и продължава до 25-ти октомври.