Досегашният заместник-кмет на община Карлово Данка Люртова става депутат, след като д-р Христо Грудев от ПП ГЕРБ бе избран отново за кмет на Асеновград.

Припомняме, че през 2017-та на Данка Люртова не й достигнаха само 5 преференции, за да стане народен представител в 44-то Народно събрание. Тогава за кандидат-депутатската листа на ГЕРБ гласуваха близо 6 800 души, а само за Люртова 3479.

"За мен това е голяма отговорност пред жителите на община Карлово. До редовните парламентарни избори остава само една година, но аз ще работя за по-доброто бъдеще на хората в региона", коментира за KarlovoPress.com Данка Люртова. Тя посочи, че в началото на следващата седмица ще стане ясно кой ще заеме зам.-кметското място в община Карлово, но със сигурност ще бъде човек от ПП ГЕРБ.

Данка Люртова бе 2 мандата заместник-кмет на община Карлово в екипа на д-р Емил Кабаиванов. Нейният ресор бе строителство и контрол. Тя е председател на местната структура на ГЕРБ. Люртова бе поставена на 3-то място в листата на ГЕРБ за 17-ти Многомандатен избирателен район Пловдив област.