Поредно дарение получи Инфекциозното отделение на МБАЛ "д-р Киро Попов" в Карлово. Този път щедрият жест направи местна фирма, която произвежда висококачествени млечни продукти. Инициативата е на персонала на дружеството, с подкрепата на ръководството.


Хубавата новина съобщи завеждащ отделението д-р Анета Милушева. Дарението включва два броя бактерицидни лампи, спално бельо, маски с висока степен на защита, защитни престилки, дезинфектанти и миещи средства."Приятно съм изненадана от щедрото дарение. Благодаря на дарителите. Доброто съществува и тук в нашия район. Това ни дава сили и надежда, че заедно ще се справим в тежкото положение, в което се намираме", посочи д-р Милушева.

Тя каза, че до момента един лекар от Стара Загора се е отзовал да помага. Свършил е много добра работа, но се е прибрал.

"При необходимост отново ще помага. Невероятен лекар, който се отзова на помощ на пациентите с тежко заболяване на COVID 19. От самото начало на извънредното положение, в отделението работи д-р Стоянов. Към него трябва да изкажем специална благодарност, защото бе първия лекар, който започна борбата срещу коронавируса и посрещна първите пациенти", каза още д-р Милушева.