85 души са подкрепили кампанията „В помощ на лечението за Дора“ в платформата HelpKarma към днешна дата. Редица продължиха да даряват за лечението на младата майка, дори и след събирането на целевата сума от 1600 лв., която бе зададена първоначално, съобщи кметът на Столетово Мирослав Колев.
Историята на Дора е докоснала сърцата на редица други, които отделиха от средствата си и са дарили в кметството на Столетово.
Зенитно-ракетният дивизион към 61 -ва Стрямска механизирана бригада Карлово е един от големите дарители за лечението на Дора – 850 лв. са били дарени безвъзмездно броени дни след оповестяване на случая в медиите. Други добри хора, пожелали да запазят своята анонимност, също са дарили пари в подкрепа на благородната кампания.
Кметът на Столетово Мирослав Колев изрази благодарност от свое име и името на Дора Орашъкова, която нямаше как да задвижи процедурата по своето лечение без тази помощ.
На 7 май в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ София бе извършен ЯМР на пациентката в областта на главен мозък и шийни прешлени – заключението от него е, че се наблюдава съдово-нервен конфликт на V ЧПН (черепномозъчен нерв) вляво. На следващият ден е бил извършен още един ЯМР на гръбначен стълб в две точки, резултатите от него все още не са ясни.
Междувременно Дора провежда няколко хормонални изследвания, като предстои да посети кардиолог и други специалисти, с цел да се назначи правилното ѝ лечение.
Към момента няма окончателно решение какво лечение следва да се проведе. Кметът на селото посочи, че ще бъде предоставена актуална информация веднага след като имат яснота и изследванията са готови.