Днес се очаква резултатът за COVID 19  на едногодишното дете от Карлово

До края на деня трябва да стане известен резултатът от PCR теста на едногодишното дете от Карлово, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. От там посочват, че във Второ инфекциозно отделение на карловската болница са приети още двама пациенти със съмнение за коронавирус - мъж и жена от Сопот над 70 годишна възраст.

Жената е от Сопот, но живее в Богдан, а мъжът е от Сопот. И двамата имат придружаващи заболявания. Взета им е проба, а резултатът ще бъде известен утре. Синът на мъжа е международен шофьор. Жената не е имала контакти с хора, които са се върнали от рискови държави.

Управителят на здравното заведение д-р Христо Пелев увери, че те се намират в добро състояние към момента. Ако тестовете им са отрицателни ще бъдат преместени във Вътрешно отделение.

Майката и бащата на детето на една година също са тествани за антитела.

Припомняме, че от вчера под карантина в ромската махала, в източната част на Карлово, са поставени 7 контактни лица с бащата на детето. Под карантина бе поставено и детското отделение на болницата с медицинския персонал, който е бил по време на дежурствата и работата им с майката и детето, които са били приети.