Вълна от съпричастност за младото семейство от Калофер, което остана без покрив при пожар. Историята трогна десетки българи.
Изпепелен покрив, пропукана плоча и наводнена покъщнина - така изглежда домът на Петя, Борислав и двете им деца. Те още не могат да преживеят пожара, който ги остави без покрив.
„Уплахата още си стои. Малката не иска да спи тук, страх я е. Помисли си, че ще й изгори леглото, със страх влиза, със страх гледа абсолютно всичко. Очаква да види вече нов покрив, нова стая“, разказва Петя Маркова.
Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца. Първи на помощ се притекли местни жители на Калофер, които започнали да почистват отломките от пожара.
„Не всеки ден се случват такива беди, но пък и не всеки ден се намират толкова добри хора“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.
Скоро след това се появила и помощ от дарители. На семейството е предоставен дървен материал, а местен бизнесмен е дарил сума, за да започне ремонтът.
Семейството разказва, че е много изненадано от ситуацията, както и че са благодарни на всички, които са се отзовали. В кметството в Калофер има поставена кутия, в която всеки може остави някакви пари.
"Колкото и да е трудно в момента в цяла България, аз съм убеден, че още хора ще дойдат. Очаквам дори и народни представители. Всеки има глава на раменете си, а и всеки носи сърце", добави кметът.
До момента средства на младото семейство са дарили бизнесменът Георги Гергов, народният представител Веска Ненчева, кметът на града Румен Стоянов, много граждани на Калофер. Дървеният материал за покривната конструкция е дарение от Петър Велков от Лъки.
Благодарение на добрите хора, семейството ще се нанесе отново в дома си до седмица.