Медиите бяха сигнализирани от адвокат Екатерина Димитрова от София. Тя получила информацията от неин клиент, че деца се превозват в открито необезопасено ремарке на товарно МПС.
На фейсбук- страницата на училище "Детска планета" - град Пловдив е качено видео- излъчване на живо от превозване на деца в открита каросерия на товарно МПС. Децата не са обезопасени, видимо се клатушкат, дори едно момиче през цялото време ги подканя да се държат здраво.
От видеото се вижда още, че петима души- четири деца и една жена се возят в открит товарен отсег на товарно МПС и всеки момент някое от тях може да изпадне от каросерията. От видеото става ясно, че маршрутът е дълъг, тъй като децата казват, че отиват до връх Ботев в Стара планина, т.е. ще се върнат в град Пловдив със същото превозно средство.
Жената, която снима, коментира, че и г-н Банков е там. "Детска планета" е частна занималня в Пловдив, чийто собственик и управител е Румен Банков.
"На мен лично не само като юрист, но и като гражданин и родител ми се струва, че такова превозване на деца е опасно и недопустимо и се надявам организаторите на това пътуване да имат убедителни аргументи в своя полза. Моля, отговорните институции да предприемат действия за недопускане на превозването на деца от детската градина по начин, който видимо застрашава тяхната сигурност и живот", призова адвокат Екатерина Димитрова.