Пред личния състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада бяха тържествено дарени три православни икони от командира на ротата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан майор Милен Проданов. Дарението прие командирът на 61 Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Деян Дешков.

Две от иконите бяха връчени на 42-я военен контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа”, на тържествената церемония по изпращането на контингента, проведена през месец март тази година. Едната от тях беше подарък от Министъра на отбраната, а втората от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Последната икона е била връчена на един от контингентите, изпълняващ мисия в Афганистан през 2010 година.

Сакралните изображения бяха пренесени на родна земя след окончателното приключване на мисията на коалиционните партньори от НАТО в Афганистан. Светите икони, които са с ликовете на Света Дева Мария и Свети Георги Победоносец ще бъдат част от православния параклис "Свети Мина", изграден в района на бригадата.