Д-р Е. Кабаиванов: Нека заедно бъдем екип, който с действията си да постига резултати, които гражданите на Община Карлово заслужават Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи поздрав към служителите от Общинска администрация по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

"Уважаеми служители от Общинска администрация,
Уважаеми колеги кметове и общински съветници,

Има един ден в годината – 12 октомври, когато всички ние – кметове, общински съветници и служители в Общинска администрация, отбелязваме като свой празник. Ден, в който можем да направим равносметка за свършеното и несвършеното, за целите, които сме си поставили като органи на местното самоуправление, за реализираните възможности и проблемите, които стоят пред нас. Днес с основание можем да застанем с открито лице пред нашите съграждани и да се поздравим за успехите, реализираните проекти и собствения ни принос за по-добро настояще и бъдеще.

Благодаря лично на всеки един от Вас, затова че с труда си, знанията и уменията допринасяте за реализиране на основната функция на българската община – да бъде в услуга и в помощ на гражданите. Доказани са Вашата компетентност, работоспособност и умения да овладявате трудностите, които ежедневието ни предлага. Продължавайте да бъдете все така отзивчиви и всеотдайни към служебните си задължения и към гражданите.

Сигурен съм, че обществото цени това. Пожелавам Ви здраве, лични и професионални успехи. Нека заедно бъдем екип, който с действията си да постига резултати, които гражданите на община Карлово заслужават.

Отбелязването на 12 октомври като Ден на българската община е инициирано от делегатите на Третото Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), проведено на 18 юни 1998 година в Благоевград. На 06.10.2021 г., по предложение на НСОРБ, с Решение на Министерски съвет 12 октомври е обявен за Ден на българската община и местното самоуправление. Това е признание за стабилността и авторитета на местните власти и за активността на НСОРБ през 25-те години от своето създаване.

Честит празник!"