Карлово дава на България едни от най-значимите исторически фигури. Безспорно най-величествената е тази на Апостола на Свободата Васил Левски. Но двама родолюбиви дарители, родили се преди 200 години - братята Евлоги и Христо Георгиеви, завинаги остават в сърцата на българите като пример за себеотдаване и множество благородни каузи.
Да бъде възстановена и изпълнена с живот вилата на двамата братя, е една от мечтите на жителите на Карлово и региона, защото от години вилата се намира в незавидно положение. Тя е общинска собственост и се нуждае от укрепване и възстановяване, за да се превърне в уютно място за академични и културни дейности.
На 21-ви юни Карлово ще бъде домакин на голям благотворителен бал за даряване на средства, които да послужат за три подови конструкции по 120 кв.м. и покривна конструкция от 140 кв.м. Съпричастен към каузата може да стане всеки, който пожелае да запази достойнството на историческата памет. Благотворителната кауза ще подкрепят тримата български тенори, Христо Мутафчиев, Нели Петкова, Гуна Иванова, Марта Цветкова, Цветина Цекина, Вокална група "Карлововойс", Ансамбъл "Розова долина", Клуб "Родолюбие", DJ Batata, регионални и местни медии. На търг ще бъдат разиграни ценни предмети.
Събитието се организира от Асоциацията за възстановяване на историческите паметници в община Карлово, община Карлово, Ротари клуб - Карлово, СУ "Климент Охридски" под патронажа на Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.