"Офицери, сержанти, войници и цивилни служители от 61-ва Стрямска механизирана бригада,
Днес с прибирането на последната машина и последния човек, завърши поредното предизвикателство пред нас – „Балканска стена 20”.

Излязохме всички, всеки от вас бе на мястото си и изпълни дълга си, бе рамо и опора на другаря до себе си. Справихте се отлично със задачите в тези 14 дни на маршове, учение и прибиране на техника и въоръжение. Потта, усилията и нервите в последните единадесет месеца на непосредствена подготовка показаха, че са били със смисъл, въпреки остарялата техника и материална база, вие показахте, че имате дух и той не може да бъде сломен!", посочи командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков в официалната страница на бригадата.

Ген. Дешков е отбелязал, че изключително важна част са и колегите, които се наложило да останат в казармите, за да осигурят гърба им, за да бъдат спокойни и фокусирани в дейността на полигона.

"Благодаря на воините от 61 танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти. Колеги, на вас може да се разчита винаги! Благодаря и на 101 Алпийски полк, 38 батальон от 2 механизирана бригада, 4 Артилерийски полк, 110 Логистичен полк и 24 Авиобаза. Да имаш такива другари, те кара да знаеш, че може да минеш отвсякъде!

Български мъже и жени, БРАВО! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!"