Бриг. генерал Груди Ангелов пое командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада От днес бригаден генерал Груди Ангелов пое командването на най-голямото и елитно формирование на Сухопътни войски в Карлово, 61-ва Стрямска механизирана бригада. Новоназначеният командир каза, че засега не се налага допълнителна подготовка на военнослужещите във връзка с усложнената международната обстановка и терористичните актове, тъй като българската армия разполага с подготвени подразделения, които могат да окажат съдействие във всеки един момент при кризи от такъв характер.Основните мисии пред военнослужещите от карловската бригада продължават да бъдат отбрана на страната, принос към международния мир и сигурност и помощ на населението при бедствия и аварии. Новият командир съобщи, че през юни месец следващата година на бригадата й предстои голямо планирано международно участие в Полша, в което ще участват до 400 военнослужещи от поделението в Карлово:
бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада: "Ние ще бъдем водеща нация за батальона, ще бъдем с щаб и формирование, което да допълни щаба".
Началникът на Сухопътни войски генерал майор Андрей Боцев, който присъстваше на церемонията каза, че извършената инспекция от висши руски военни на българските бази в Ново село и карловската бригада преди няколко дни, няма нищо общо със сваления руски самолет от Турция:
генерал майор Андрей Боцев - командир на Сухопътни войски: "Това са предварително планирани проверки, няма нищо общо със ситуацията в момента. Те се планират в началото на годината и ежегодно се провеждат."
Съгласно плана на щаба по отбрана се предвижда български групи също да посетят и инспектират обекти на руската армия. След ритуала по предаване на бойното знаме на бригадата, командирът на Сухопътни войски благодари на бригаден генерал Груди Ангелов, че приема предизвикателството да бъде командир на едно от най-добрите сухопътни формирования. Церемонията завърши със строеви преглед с изпитване и тържествен марш.