Библиотеката в Карлово организира есенен празник – зелен@ библиотека

Общинска библиотека - Карлово проведе празник за децата, който поради дъждовното време се проведе в Камерната зала на читалището. В него взеха участие 55 деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които направиха драматизация по Приказката за Трите прасенца, задаваха гатанки, танцува, пяха и се веселиха с принцеса Елза.

Празникът уважиха г-жа Петя Найденова, директор на Дирекция „Образование, култура и младежки дейности“, г-жа Ива Савчева, гл. експерт „Култура“, г-н Светлозар Янков, председател на ВМРО - Карлово и Общински съветник в ОбС – Карлово и екипът на ДЦДУ- Карлово.
„Вие сте нашето утре. Затова цялата ни обич и вяра се насочва към вас. Гледайте на света с широко отворени очи и помнете – бъдещето на нашия град е във вашите ръце, във вашите сърца, във вашите знания, талант и сила.“, с тези думи се обърна към децата директорът на библиотеката Мирослав Колев.

Идеята на есенен празник – зелен@ библиотека в парка бе да се открият изградените къщички за книги в парк „Здраве“ под МБАЛ „Д-р Киро Попов“ - Карлово. Тази инициатива се случва благодарение на проекта на библиотеката: „ЧИСТО – Чети, Илюстрирай, Стопанисвай, Труди се, Опазвай – Зелен@ библиотека в парка на Карлово”. Той се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД-00-249/08.12.2014г. с Министерството на културата. Проектът е с партньорството на Сдружение с нестопанска цел „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”.