Бездомни кучета нападнаха 5 годишно дете на центъра в Карлово

Глутница от четири кучета се спуснаха на 5 годишно дете около чешмата в центъра на Карлово. За щастие детето не бе ухапано, тъй като точно в този момент млада жена е минавала от там, размахала чантите, които носи и с тях успяла да прогони кучетата.

Бащата бил на около 10-15 метра по нагоре когато чул, че дъщеря му пищи от ужас и страх. Веднага тръгнал да бяга през фонтаните и дори се контузил. Това разказа бащата.

" Истинско чудо е, че минаваше около 30 годишна жена точно в този момент. Разбарах, че в същия ден кучетата се спуснали и на друго дете. Явно тази глутница напада само децата. Това е безотговорност на общината, защото се случва точно на центъра в града. Пуснах жалба до кмета, в която питам, как е възможно, ако на центъра на града не се чувстваме сигурни за нашите деца, то тогава къде", каза за KarlovoPress.com бащата на детето.

Той апелира да се вземат незабавни мерки, тъй като има още глутници в Карлово, а бездомните кучета са оставени на произвола.
" Трябва ли да станат инциденти с деца, за да се направи необходимото. Оставаме с впечатление, че кмета не го интересува този въпрос", каза още бащата на детето.