Арестуваха шофьори в Карлово заради алкохол и дрога 38-годишен мъж от карловското село Богдан е станал обект на бързо производство заради извършена от него кражба. Задигнал е моторна резачка от незаключен багажник на лек автомобил ВАЗ, паркиран в селото. Щетите са в процес на изясняване. Материалите са докладвани на прокуратурата в Карлово. Работата по случая продължават разследващи полицаи от районното управление.
В полицейския арест в Карлово са били задържани и двама мъже, шофирали под въздействие на алкохол и наркотични вещества през последното денонощие.

Единият е бил спрян за проверка на улица «Генерал Карцов», зад волана на лек автомобил Мерцедес. Дрегерът е отчел 1,74 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба и е бил задържан за престъпление по Наказателния кодекс.
Пробата за употреба на наркотични вещества пък е била направена на друг карловец, на 23 години. Тя е реагирала положително за амфетамин и кокаин. Мъжът също е управлявал Мерцедес. Лицето е задържано за престъпление по Наказателния кодекс. Случаите са докладвани на Районна прокуратура - Карлово.