"Конкурсът "Песенна палитра" е една възможност за децата на България да се изявяват и да показват това, което са постигнали през изминалата година.Това, което отличава този конкурс е, че двете изпълнения, които децата представят задължително са на български език, а новото към регламента е да има изпълнение на нова българска песен", каза в "Очи в очи с истината" директорът на конкурса Анита Илиева. Тя посочи, че наградата в тази категория е парична в размер на 500 лева. Най-малкият участник ще бъде на 3 години, а най-много желаещи да участват има сред 9-10 годишните деца. Участниците ще бъдат оценени от професионално жури начело с Хайгашод Агасян. Закриването на "Песенна палитра" ще бъде с галаконцерт в неделя, на 14-ти юли.
Като ръководител на "Карлововойс" Анита Илиева съобщи, че до края на годината предстои да запишат песента "Градините на Карлово" с Маргарита Хранова. До момента имат записани 7 песни и скоро музикалната школа ще има своя първи самостоятелен албум.
"В момента набирам колеги, които преподават музикални инструменти, за да може школата да се превърне в средище на музикалната култура. Имам желание наши партньори да станат млади музиканти, които имат желание да работят с деца и искат да оставят следа след себе си", посочи Анита Илиева.