7 души от ромската махала в Карлово са поставени под карантина Заради детето на 1 година, което е показало положителен резултат за коронавирус от бърз тест, 7 души от ромската махала в Карлово са поставени под карантина. От тях петима са възрастни и две деца, съобщиха от РУ Карлово. От там изразиха опасения, че не е известно към момента те от своя страна с колко още души са имали контакти. Работата на полицейските служители по случая продължава.

До дни трябва да излезе резултатът на детето от PCR, а до тогава под карантина ще остане и детско отделение с целия персонал, който е контактувал с детето и майка му по време на дежурствата.

Припомняме, че те са били приети в детско отделение, но след положителния резултат за COVID 19, са били преместени в Инфекциозното отделение. Детето е в добро състояние, с болки в гърлото и температура.

Бащата на детето се върнал от Австрия на 20-ти март, но към тази дата, държавата не е била поставена в списъка на рисковите държави и спазването на 14 дневна карантина.