61-ва Стрямска бригада бе отличена с приз „Доблест” - I степен за спасен човешки живот

61-ва Стрямска механизирана бригада за втора поредна година бе отличена с приза „Доблест” - I степен за спасен човешки живот. Това бе съобщено на официалната фейсбук страница на карловската бригада.

На специална церемония, председателят на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен о. з. подп. инж. Радослав Георгиев е удостоил с приза ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон и ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов от зенитно-ракетен дивизион, които на 11-ти май на подбалканския път София-Бургас, спасиха живота на млад мъж.

" Доблестта и смелостта са качества, достойни за уважение, които са акцент в личностното изграждане на военнослужещите от Въоръжените сили и в частност в 61-ва механизирана бригада", бе посочено по време на церемонията.

О. з. подп. инж. Радослав Георгиев е връчил на командира на карловската бригада бригаден генерал Деян Дешков плакет по повод 15-та годишнина от основаването на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов. Генерал Дешков е изразил благодарност от името на целия личен състав за оказаното внимание и отбелязал, че в днешно време е наистина важна позитивната подкрепа на запасното войнство в усилията за възраждане на Българската армия.