20-годишната Микаела Недялкова е курсантката от Националния военен университет във Велико Търново, която се простреляла, докато чисти оръжието си. Припомняме, че инцидентът стана на 4 април, а момичето претърпя критична 5-часова операция. Веднага след това е откарана във ВМА в София. Тя продължава да бъде в тежко състояние, въпреки че към този момент е стабилизирана.
Момичето е родом от Калофер, където завършва средното си образование. През 2014 започва голямата ѝ любов с Александър Александров, която предпоставя изборите в бъдещето ѝ. Младежът е от Карлово и се записва във НВУ през 2015, а две години по-късно през 2017 Микаела го следва във военното образование. Приятели на двойката разказаха за TrafficNews.bg, че връзката на Алекс и Мики била толкова силна, че двамата решили, че е невъзможно да бъдат дълго разделени, затова и момичето категорично избрало университета на любимия си във Велико Търново. Микаела е била много близка със семейството на Алекс, като демонстрира особена привързаност към малката сестрата на гаджето си - Дария. Към момента обаче, техни познати коментират, че двойката е разделена.
Въпреки развръзката, любовта води Микаела в НВУ, където е приета през 2017 във факултет "Общовойскови". Тя е с чин младши сержант и е зачислен автомат "Калашников". Именно той е произвел изстрела, като по първоначални данни става дума за нещастен инцидент. Мики е почиствала оръжието си около 19:30 часа вечерта в четвъртък миналата седмица, но не е проверила за патрон в цевта и така при действията ѝ е произведен изстрел.
Куршумът минал през гърдите на момичето. Според медицински специалисти е цяло чудо, че не е засегнал сърцето. По информация на лекарите, момичето е прието с входно-изходна рана, а разкъсвания има в областта на белия дроб и гръдната стена. Транпортирана с линейка в болницата във Велико Търново, Микаела претърпява 5-часова операция. Остава обаче опасност за живота ѝ, като веднага след това е транспортирана във ВМА в София, където е под постоянно лекарско наблюдение.
По случая се води следствие от Военноокръжна прокуратура и Военна полиция.