Тържественият ритуал по полагане на клетва на новопостъпилите военнослужещи се проведе пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово. На церемонията присъства министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Пред журналисти

той коментира, че за обявените места са се явили много повече кандидати - 250. Новопостъпилите военнослужещи в карловската бригада са на възраст между 20 и 25 години, въпреки че с промените в закона бе дадена възможност до 40 годишна възраст да се постъпва на военна служба. За последните четири години увеличението на трудовите възнаграждения е 48 %.

"61-ва бригада бе една от най-неокомплектованите бригади в Сухопътни войски като цяло и, ако през 2017-та когато аз станах министър на отбраната за едно място на военнослужещ се кандидатствали 0.80 човека т.е по-малко от един човек, то през 2020 та година бяха близо 4 човека за 1 място.

Кампанията "Бъди войник" даде своите резултати и факта, че положихме усилие да се увеличат възнагражденията на военнослужещите. Българинът наблюдавайки околния свят видя, че света не става по-добър и по-мирен, а точно обратното - видя, че става все по - опасен и, че единственият фактор, който може да гарантира българската сигурност и национална независимост е българската армия", каза военният министър пред журналисти.

Свещеници благословиха новите военнослужещи. Освен от министъра на отбраната, рейнджърите бяха приветствани и от командира на бригадата бригаден генерал Деян Дешков, зам.-началника на отбраната и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.
Ритуалът завърши с тържествен марш.