Недоволството на медиците бе провокирано от решение на Медицинския щаб в Пловдив да бъде разкрит спешен дежурен кабинет в здравното заведение, въпреки че в болницата има филиал на спешна помощ.
В следващите 10 дни трябва да бъде изготвено споразумение между ръководствата на карловската болница и областния център за спешна медицинска помощ как ще бъде организиран процеса на работа, така че пациентите да получават по-качествено обслужване. Единият от вариантите за функционирането на дежурния кабинет в болницата е да бъде сключен договор с частна неотложна помощ.

д-р Дориана Маринова - председател на Медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово: " Този кабинет честно казано нямаме сили да го поемем и него. Не можем да обслужваме едновременно отделенията, ковид кабинета и още един допълнителен".
д-р Христо Пелев - управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово: "Има вариант да дойде Евромед да работи, но ние трябва да стиковаме нещата за тези дни така, че когато има приемен кабинет винаги да има лекари. На този етап той да си осигури стационарен екип, а дотогава като и досега 24 часа в денонощието да си осъществяваме консултациите...".
Вижте какво още коментираха председателя на областния кризисен щаб Дани Каназирева, д-р Иван Стойнов от областния център за спешна медицинска помощ и представител на РЗИ Пловдив.