Протестиращите блокираха подбалканския път София - Бургас няколко пъти като не допуснаха да преминават превозните средства. Движението бе пренасочено през обходни маршрути.
За да изразят недоволството си, хората дойдоха пред Спортната зала в Сопот с мотори и леки коли. Те поискаха цените на горивата да паднат до 2 лева за литър. Протестът подкрепиха и шофьори на тирове, които се наложи да чакат по време на блокадите на подбалканския път.
Участниците в протеста направиха автошествие до Карлово, където блокираха за кратко и бензиностанции.
Нина Петкова: "Може ли да работиш за минималната заплата и да ти дават гориво на 4 лева.Това е безобразие! Всички пътуваме, всички имаме деца, всички по някакъв начин трябва да ги закараме до градина, до училище, защо трябва хората да изнемогват и да плащат високи цени на горивата".
Йовко Йовчев: "Това е подигравка с хората, те ще го вдигнат на 4 лева, ще върнат 25 стотинки, не е ли подигравка това според вас"
Тодор Писков: "Примерно в Германия, разликата в цената на горивото е 50 стотинки, а в същото време тяхната минимална заплата е два пъти по-голяма от нашата и ние много трудно може да си зареждаме автомобилите и да ходим на работа....."
Протестните действия в Подбалкана продължават и утре от 10.00 часа пред Спортната зала в Сопот.