Земеделски производители от Карловско: Заради мерките срещу коронавируса  е застрашена реколтата Земеделските производители от общините Карлово и Сопот алармират, че може да няма реколта тази година, ако не се предвиди план за подпомагане работата на открито. Производителите изпратиха писмо до общинските кризисни щабове с молба да бъде взето решение, защото в противен случай няма да може да се съберат работници, цялата година ще бъде провалена и няма да има реколта.
" Ако извънредните мерки в страната продължат до 12-ти април ще бъде късно. За да произведем каквато и да е реколта трябва сега да започнем обработка на земите си. Никой не може до каже до кога ще бъде кризата и в какви размери", посочи за KarlovoPress.com Зорница Ранчева, един от най-големите производители в района.
Земеделците питат предвиден ли е специален план за подпомагане работата на открито и ще бъде ли възможна работата на полето, ако бъдат осигурени необходимите предпазни средства на работниците и, ако бъде спазено разстоянието между тях.
В заключение в писмото се напомня, че розопроизводството е основен поминък на много хора в региона.
Общинският кризисен щаб в Карлово все още не е дал отгвор на поставения проблем.