Третото кръгово кръстовище на Карлово, изграждано на Подбалканския път в посока София, ще бъде открито официално на 18 юли, когато Карлово чества своя празник и 182 години от рождението на Васил Левски. Церемонията за прерязването на лентата ще бъде от 12.30 часа. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов вече изпрати покани за събитието на премиера Бойко Борисов, на министъра на регионалното развитие, на изпълнителния директор на Агенция Пътна инфраструктура, на директора на Областно пътно управление и на народните представители от 17-ти многомандатен избирателен район.
Съоръжението е значително по-сложно за изграждане от предишните две, които са на изходите за Пловдив и за Бургас. То се строи на мястото на кръстопът, който бе опасен и през годините назад бе предпоставка за множество инциденти. Обектът се изгражда от Агенция пътна инфраструктура, общината подготви всички процедури за проектирането и изпълнението.

Строителството е в напреднала фаза, предстои полагането на троен пласт асфалт, но пътят в посока Сопот-София досега не е затварян. На 13 юли обаче от 14.00 часа движението от Карлово за Сопот ще бъде затворено за 24 часа. Тогава до 14.00 часа на 14.00 юли ще бъдат положени три пласта асфалт и това ще бъдат едни от последните довършителни дейности на обекта. През това време движението ще се пренасочва по обходен маршрут, съобщиха от администрацията.