Заради ремонт движението за село Васил Левски се пренасочва през Баня и Марино поле

Заради ремонт на пътя в участъка на село Васил Левски, движението ще се осъществява през Баня и Марино поле, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. Дейностите се финансират и извършват от държавата. Ремонтът е станал възможен след като многократно кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов е осъществил срещи и разговори с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Георги Терзийски и областния управител на област Пловдив Дани Каназирева.

Автомобилният трафик вече се пренасочва по обходни маршрути: от Карлово по път II-64 през град Баня и с. Марино поле до с. Васил Левски и обратно, или от Карлово по общински път до с. Марино поле и оттам – до с. Васил Левски и обратно.

Проектът предвижда полагане на геомрежа в отсечката, за да се усили пътната конструкция, както и цялостна подмяна на асфалтовата настилка. Ще бъде подобрено отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, стоманени предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение на ремонта е до края на септември. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.


АПИ проектира участъка Карлово – Васил Левски, а в резултат на последваща работна среща между кмета на общината и проектантите на ремонта на първия участък, Кабаиванов е успял да убеди АПИ в същия проект да бъдат включени и участъкът Певците – Карлово, както и ул. „Теофан Райнов“ в Карлово, която от 2019 година стана част от републиканския път I-6 София-Бургас.

"Това е единственият неремонтиран участък от целия държавен път. Изключително натоварен трафик. Годишно само между Карлово и Сопот преминават над 3 милиона пътни превозни средства. В района на двете общини се намират няколко големи предприятия, сред тях ВМЗ, „Българска роза“, „Бамекс“, „SKF“ и други, в които работят над 10 000 души. За подобряване условията на пътуване, транспортни дейности и най-вече за повишаване безопасността на движение, основният ремонт е повече от необходим", посочи общинският кмет Емил Кабаиванов.

От общинската администрация съобщиха, че според проекта на АПИ, ремонтът на участъка Певците – Карлово и на ул. „Теофан Райнов“ ще стартира през пролетта на 2021-ва година.

В средата на другата седмица се очаква областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление Пловдив инж. Йордан Калев да инспектират започналия първи етап от ремонта Карлово – Васил Левски.