Двама зрелостници от Пловдивска област ще бъдат удостоени с национални дипломи. Предложението за почетно отличие на Министерството на образованието и науката е направено чрез директорите на училищата до Регионалното управление на образованието. В него фигурират имената на пълните отличници Данаил Кръстев от ЕГ „Пловдив“, който е карловец и Виктория Трифонова от СУ „Васил Левски“ в Карлово.

Националната диплома се присъжда на зрелостници за отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високите постижения на учениците.Виктория Трифонова е с две пълни шестици от държавните зрелостни изпити. Тя е носител на тазгодишната награда на Комитет "Васил Левски" за популяризиране живота и делото на Апостола. На дипломирането тя отправи послание от името на випуска:

“Борете се за всичко това, в което вярвате. Обичайте и винаги се връщайте тук. Благодарна съм на всеки, който ме е научил на нещо, на всеки учител. Този випуск премина през много изпитания и устоя на тях”, каза Виктория, която получи и златната значка на училището.

Виктория бе избрана да участва в група, която ще представи Карлово и Розовата долина пред младежи от пет държави в руския град Владимир. Правила го е и през 2018-та година в младежкия лагер Радуга край Брянск, както и през 2019-та пред младежи от няколко държави в проект, посветен на Холокоста и спасяването на евреите. Без нея не минава Празник на розата. Години наред тя помага в организацията като доброволец, танцува в ритуала „Розобер“, представян от ансамбъл „Розова долина“.

KarlovoPress научи, че Виктория Трифонова вече е приета студентка в София и ще учи "Българска филология" .