Паднала скална маса на жп линията до Песнопой спря влаковете по част от линията Карлово-Пловдив. Пътниците се наложи да бъдат извозвани с автобуси в двете посоки между гарите Долна махала и Баня. Движението на влаковете беше възстановено още в ранния следобед, след като ремонтна група разчисти линията в този участък. Срутването на скална маса е станало в район, който е достъпен единствено по железен път - между спирките Светлина и Отдих, от южната страна на тунел близо до Песнопой. Първият влак, който се е движил в участъка от Карлово за Пловдив е ударил паднали скални маси. Пътниците не са пострадали при инцидента, но има леки нанесени леки материални щети по влака:
Вълко Станев - началник превозна служба в жп гара Карлово: "Те са си продължили нормално с влака даже са питали част от пътниците, които са били задрямали. И са казали защо закъсняваме и тогава са им казали че се движим малко по-бавно поради възможността от активиране на свлачища в този участък. Има скъсана планка, която държи самия плуг, самия влак си е отишъл и на собствен ход до гара Долна махала".
Заради опасността от активирането на ново свлачище движението на влаковете между Долна махала и Карлово бе преустановено до ранния следобед. Извозването с автобуси между гарите Долна махала и Баня изнерви пътниците:
Цвята Панова: "Как няма да се изнервиш, това е багаж да носиш да не можеш да се прибереш навреме".
Николай Домусчиев: "Аз се дразня от туй, че като дойде този влак трябваше да има такова разписание да ни чака автобуса тука, а той още не е тръгнал от Долна махала".
От гарата в Карлово посочиха, че за 30 години жп линията Карлово –Пловдив за първи път е застрашена от паднали скални маси в този участък.