Карлово е деветнадесетият град, в който започна поставянето на подземни контейнери. Първоначално ще бъдат разположени 12. Това каза за KarlovoPress екологът на Общината Милена Ковачева.

"Всичките 12 ще бъдат разположени на конфликтни точки, където преди това се събираше голямо количество отпадъци, а на някои от местата около контейнерите се натрупваха.Първите 2 точки са срещу денонощния магазин до Общината. Другите ще бъдат до дискотеката", каза Ковачева.

Драган Чукалович, представител на фирмата доставчик посочи, че подземните контейнери са монтирани на 2.30 метра под земята, което няма да позволява разхвърляне на боклуците около съдовете.

"Няма котки, няма кучета, няма бездомни хора, директно в контейнера, а следващата стъпка е в камиона. Вместимостта на съдовете е 3 куб.м. и може да замести 4 - ри бобъра", каза още Чукалович.

Обслужването на контейнерите ще се осъществява от камионите, които извършват сметосъбиране и сметоизвозване. Ще им бъдат монтирани само допълнителни кранове.

От Община Карлово казаха, че новите подземни контейнери ще се извозват съобразно тяхното запълване и изразиха надежда, че около тях вече няма да се изхвърлят отпадъци, което ще бъде още една крачка напред в подобряване на чистота в Общината и самосъзнанието на жителите.