Карловското село Столетово продължава да бъде без кмет, тъй като 30-годишния управник Тодор Иванов не ходи на работа. Създалата се ситуация около кмета се отразява върху здравословното състояние на секретарката на кметството, която вече повече от година и половина поема неговите задължения."Днес имаме смъртен случай и няма кой да разпише смъртния акт. Аз не съм упълномощена", каза през сълзи секретарката на кметството и допълни, че липсата на кмет се отразява върху административното обслужване на жителите на селото. От община Карлово казаха, че Тодор Иванов е бил в платен отпуск от януари до 25-ти февруари тази година. До момента обаче той не е информирал администрацията защо не е на работа. Тодор Иванов бе избран от ПП ГЕРБ на местните избори през 2015-та. Общинското ръководство на партията оттегли доверието си от него миналата седмица. Жители на село Столетово не са виждали кмета от миналата година, но казаха, че задълженията си не изпълнявал вече година и половина:
Лиляна Колева: "От много време не съществува в кметството, неговите отговорности ги поема секретарката, просто винаги към секретарката се обръщаме".
Радка Цачева: "Ако аз едни ден не отида ще ме изгонят и няма оправдание, а пък вижте той колко време го няма и доколкото знам си получава и заплатата".
Близки на кмета казаха, че не знаят къде е. В селото обаче се говори, че той е извън страната:
Лиляна Колева: "Аз знам, че е извън граница от много време, за туй не бил на работа".
Секретарката на кметството потвърди, че кметът не идва на работа повече от година. Местните хора очакват, кметът да си подаде оставката.Ако до понеделник, когато изтича законовия срок, Тодор Иванов не се яви на работа, община Карлово ще уведоми Общинската избирателна комисия за прекратяване на неговия мандат:
Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово: "Ще внеса предложение в общинския съвет да се избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Столетово, трябва да се сезира ЦИК и президента на републиката да насрочи извънредни избори в срок от 3 месеца".
Общината обмисля да сезира и органите на реда, ако Иванов продължава да бъде в неизвстност.