Жители на Карлово се оплакаха, че след всеки пороен дъжд, улицата пред домовете им се наводнява. Заради влагата в някои от помещенията на къщите и сградите има мухъл и напукани мазилки. Според местните хора проблемът възникнал преди 5 -6 години след строеж на сградата, в която се разполага лабораторията за зъбни снимки. Оттогава след всеки порой водата влизала вътре в домовете:
Величка Ангелова: "Всичката тази вода ни идва в къщата, това е страшна работа когато валят проливни дъждове. Как няма да падне тя е строена 40-та година и е гредоред, отдолу избата с камъни е градена".
Заради влагата има напукани мазилки и в кабинетите на лабораторията за зъбни снимки. Често се налагало да използват помпа, за да изчерпат водата от улицата:
Николай Стойнов - рентгенов лаборант: "То се вижда как се рони, кърти се, мухъл няма защото, ако има мухъл ще ни затворят кабинетите. Тук непрекъснато вървят хора, това са средно 100 човека на ден влизат през тази врата и излизат".
Община Карлово е сигнализирана за проблема още през 2016-та. До момента обаче няма решение на проблема:
Анна Иванова: "Подавахме жалба за направата на шахта още 2016-та, отговориха ни, че 2017 евентуално ще се намерят средства, сега сме 2018-та..."
От община Карлово казаха за БНТ 2, че проблемът е трябвало да бъде решен от собственика на сградата още при нейния строеж. В интерес на гражданите обаче общината се ангажира да осигури средства за непредвидени ремонти в бюджета. Така ще намери изпълнител, който да постави дъждоприемна шахта на проблемната улица и водата ще отива в канализацията.