Над 10 тира закъсаха на околовръстния път в Карлово заради непочистена пътна настилка. Наложи се военна техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада да издърпа тежкотоварните автомобили. Движението бе преустановено за около 2 часа.
За втори път след обилните снеговалежи се наложи техника на военните да помага да бъдат издърпани закъсалите тирове и то точно в този участък на града. Според шофьорите пътищата са най-зле поддържани в района на Карлово:
"Идвам от Северна България. Северна България е по-почистена отколкото тука".
"До преди малко сме карали на асфалт. До Чукурлийския баир беше на асфалт".
"Може ли до Баня да е перфектен пътя, насам да е е така - лед".
Ангажимент за поддържане на този участък от пътната мрежа носи общината. От там казаха, че се е наложило да пренасочат техниката на фирмата, с която имат сключен договор в други населени места:
Стойо Карагенски - зам.кмет на Карлово: "Пренасочихме някои от машините. Управителят на фирмата знае, специално му е обърнато тука внимание, но виждате, че когато не е опесъчено се получават тези проблеми".
Зам.кметът каза, че снегопочистващата фирма вече е глобена с 2000 лева. Общината от дълги години настоява Агенция пътна инфраструктура да поеме отговорност за поддържане на околовръстния път в града.