Около 800 000 лева ще са необходими, за ремонт на пострадалите покриви на общинските сгради, стана ясно след като комисия назначена от общината изготви окончателната количествено стойностна сметка на пораженията нанесени от бурята на общинските сгради. Кметът на Карлово посочи, че досега със средства на общината в размер на около 150 000 лева e извършен само авариен ремонт на пострадалите покриви. Над 650 000 лева ще са необходими за поставянето на нови покриви на общинските сгради, които пострадаха по време на ураганния вятър:
Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово: "СУ Христо Проданов", общинска болница "д-р Киро Попов", Здравната служба в Левски и покрива на читалището в Левски, сградата на общината, центъра за настаняване от семеен тип и други по -малки повреди по общински училища и детски градини. Затова ние разчитаме на междуведомствената комисия да ни помогне за покриви, които ще издържат напора на вятъра като гледам как се промени времето вероятно такива ветрове ще ни спохождат и следващите години".
Заради ниските температури и метеорологичните условия фирмите, които имат сключен договор с общината, след извършването на аварийните ремонти спряха работа в болницата и пострадалото училище. Директорката на учебното заведение посочи, че не се е наложило да бъде прекъснат учебния процес до този момент:
Мариана Маринова - директор на СУ "Христо Проданов": "И дано всичко, което е за основен ремонт да издържи, така че да не се получат големи течове за момента всичко е спокойно. В момента само правим кръпки там, където видим че тече кърпим, но това не е решение на проблема, това е отлагане във времето."
Следващата седмица общината ще внесе в Междуведомствената комисия по бедствия и авария искането за финансова помощ.