В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест пред общината и болницата в знак на солидарност с протестиращите им колеги пред Министерски съвет. Сестрите заявиха готовност за масови безсрочни протести в страната, ако исканията им от държавата не бъдат изпълнени.
Сестрите от Карлово казаха, че вече една година се борят за промяна в системата на здравеопазването, за да има качествено обслужване на пациентите, защото те все повече недоволстват. По думите им липсата на политическа воля е причина да не се случи промяната:
Даниела Икимова - сестра в детско отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов": "Това безразличие от страна на правителството и на всички горе и тези безбройни срещи без да има ефект - това ни кара да се чувстваме просто смачкани, ненужни...".
Бисерка Иванова - медицинска сестра в АГ отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово - "Не основното са нашите заплати, искаме реформа в здравеопазването, искаме пациентите да се чувстват по-добре, работи се с надработени часове на няколко места, голям процент са пенсионери..."