Служителите на пожарната служба и на горското стопанство в Карлово вече намокриха цялата просека, която бе направена в източната и северозападната част на пожара, който снощи отново се разгоря. Заради труднодостъпната местност те използваха пръскачки, помпи, бидони и маркуч, за да качат вода до мястото на пожара. До края на светлата част на деня остава екипите да напръскат и южната страна на огнената стихия. Директорът на горското стопанство Златю Кличев посочи, че и тази нощ 8 служители ще останат да дежурят на място, за да наблюдават терена и да реагират, ако отново се възпламенят огнища. Той е получил уверение, че ако се наложи утре на помощ ще дойдат горски служители от други стопанства в страната, тъй като вече 4 ти ден лесничеите от Карлово се борят с умората и непрекъснато се сменят, за да могат да бъдат в гората. До тези действия се стигна след като вчера отново се възпламениха две огнища. В момента всички горски служители и няколко огнеборци от местните служби пръскат по периферията на пожара, а в подножието на планината е позиционирана пожарна кола, от която се набавя вода. Хората ангажирани с гасенето на огнищата вчера използваха само пръскачки. Заради наличието на голяма мъртва настилка и иглици, под земята които възпламеняват огнищата се наложи службите да предприемат действияq които се извършват за първи път в реални условия:
Антон Чалъмов - началник на пожарната в Карлово: "Днес направихме едно допълнение с две междинни мотопомпи, с открити съдове, сканията пълни на долно ниво едни 200 литрови бидони от там с мотопомпа се подава на второ стъпало и по този начин успяхме да обхванем някъде около 350 литра в линия..."
Директорът на горското в Карлово посочи, че целта е днес да бъдат потушени всички огнища с вода, тъй като екипите са много изморени. И освен с пожара вече трябва да се борят и с умората:
Златю Кличев - директор на горското в Карлово: "Имаме 20 пръскачки гръбни на терена като смятаме целия ден да поливаме периметъра на пожара просто да го удавим с вода".
От община Карлово благодариха на всички огнеборци, лесничеи, военнослужещи и доброволци, които участваха в потушаването на пламъците и призоваха туристите, планинарите и тези, които ходят в планината на излет или почивка, да бъдат особено внимателни и бдителни, да не допускат грешки, които могат да станат причина за пожар или друга опасна ситуация.