След като Румен Радев поднесе цветя пред мемориала на Ботев и паметниците на майката на поета Иванка Ботева и на даскал Ботьо, баща на революционер, той се срещна с петима кметове от Националното сдружение на кметовете на кметства в България.


По време на срещата областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев коментира, че кметове от ГЕРБ не са били поканени на срещата при Президента и, че са готови за провеждане на парламентарните избори тогава когато бъдат насрочени. Кметове от ГЕРБ обвиниха държавния глава, че политизира срещата.

Междувременно стана ясно, че председателят на Областния кризисен щаб Дани Каназирева е съобщила, че кметът на Калофер ще бъде глобен с 1000 лева за неспазване на противоепидемичните мерки по време на мъжкото хоро в Тунджа. Каназирева е посочила още, че ако се докаже, че като юридическо лице е участвала и администрацията в организацията на хорото, ще бъде наложена и глоба в размер на 2000 лева. Освен това ще се разследват и участниците в ритуала за липсата на предпазни средства.