Вече над 15 часа продължава да бушува пожара в боровата гора над Карлово. Пламъците се разпростират на площ от около 100 дка. горски фонд. От кризисния щаб посочиха, че засега няма опасност за населението и не се налага евакуация, но целият град е обгърнат от облаци дим. С огнената стихия се борят над 50 души- служители на пожарната служба, на държавното горско стопанство, национален парк централен балкан и няколко доброволци. Има готовност в операцията де се включат и военните от 61-ва Стрямска механизиран бригада.
Жителите на Карлово са силно притеснени, че пламъците слизат в близост до града. Хората, които живеят във вилната зона, която се намира намира най-близо до пожара изкараха безсънна нощ, страхувайки се че огненият ад ще ги достигне и ще изпепели домовете им:
С
Лиляна: "Уплашихме се да не би да стане втора Гърция, там какво стана - изгоряха села, имаше жертви..."
Красимира Господинова: "Имаме деца, семейство, това е жив огън- жива гора как да не ни притеснява.При един по-силен вятър огънят буквално ще слезе в града. Не може да е имало един хеликоптер, който да кара вода и сега и в последствие да е счупен и да няма кой да загаси огъня. Това е страшно...."
От кризисния щаб посочиха, че борбата с пламъците е затруднена, тъй като пожарът е в труднодостъпна местност, до която не стигат пожарни автомобили. Гаси се само с подръчни средства:
Златю Кличев - директор на Държавно горско стопанство Карлово: "Вятърът е голям проблем, защото там където трябва да се гаси пушека е много и хората няма как да стоят близо до огъня. Предимно се гаси с търмъци и лопати, средният наклон на терена е 32 градуса, хората почти движат на 4 ри така на колена...."
Рано тази сутрин кризисният щаб призова в потушаванетона пожара да се включат още служители. Към планината потеглиха около 20 служители на пожарната от Пловдив, държавното стопанство в Карлово и екипи на национален парк Централен парк. В операцията се включиха и още няколко доброволци от града.