Нов голям пожар избухна в района на Баня тази вечер. Пламъците обхванаха жп линията Баня - Карлово. Екипи на пожарната и на Държавното стопанство в Карлово се бореха часове наред с огнения ад.
В огнения капан на жп линията между Баня и карловското село Дъбене попадна пътническия влак от Пловдив за Карлово. В него пътуваха 50 пътници. След престой на железопътните релси и благодарение на бързата намеса на пожарникарите, композицията успя да стигне невредима до гарата в Карлово:
Христо Николов - началник влак Пловдив - Карлово: "Пред нас и зад нас имаше огнени езици и т.н. даже няколко пъти се наложи да местим електричката и да бягаме от огъня. Сравнително спокойно беше следяхме обстановката с пожарникарите..."
Кметът на Баня посочи, че освен сухи треви около жп линията, огънят е засегнал и частни ниви. Службите предполагат, че пожарът е умишлен:
Стамен Гешев - кмет на Баня: "Пожарът е на доста голяма територия, доколкото разбрахме от пожарникарите и от служителите на горското по всяка вероятност е умишлен палеж, на около 4-5 места е запален, през 100-200 метра тука по линията".
Заради пожара 14 пътници от жп гарата в Карлово се наложи да бъдат извозени с автобус до Пловдив. Малко преди големия пожар огнеборците и горските служители потушиха още два по-малки пожара до курортния град - единият в местността Кишиш махала, а другият на мястото, където преди два дни изгоряха около 500 дка горски фонд и частни ниви.